Met anderen een groenproject opzetten? Then B there op 4 juli! – Purmerend leeft!


Permacultuur gaat over het ontwerpen van een duurzame leefomgeving. Hoe kun je op duurzame wijze voorzien in de algemene behoefte aan voedsel, drinkwater, energie, huisvesting en (zelfs) sociale verbinding?




Heb je dromen over een betere wereld en wil je met anderen een groen project opzetten in Purmerend? Kom dan naar de lezing van Rakesh Rootsman Rak en James Priest op 4 juli. Zij zijn internationaal bekend om hun kennis van Permacultuur: het ontwerpen van een duurzame leefomgeving. Hoe kun je op duurzame wijze voorzien in de algemene behoefte aan voedsel, drinkwater, energie, huisvesting en (zelfs) sociale verbinding?

Mooie initiatieven stranden vaak ten gevolge van persoonlijk geharrewar.  James Priest vertelt daarom over de sociocratische methode, die je leert hoe je met anderen een eenmaal gestart project levensvatbaar kunt houden.

Permacultuur

Permacultuur is samen te vatten in één principe: werk met de natuur mee. Dat betekent dat je het ontwerp zo goed mogelijk laat aansluiten op de natuurlijke systemen om je heen. Dat klinkt logisch, maar we doen vooral het omgekeerde. We staan eigenlijk permanent op gespannen voet met de natuur.

Permacultuur is  in de jaren 70 ontwikkeld door twee Australische biologen, Bill Mollison en David Holmgren. Zij onderzochten de relaties in de bossen van Tasmanië  en achterhaalden de ecologische principes van dit systeem. Op die manier hebben ze een werkwijze ontwikkeld die mensen in staat stelt zelf een goed werkend ecosysteem na te bouwen. Of dat nu in een moestuin, op een dakterras, of op de vensterbank is.

Wanneer en waar?

De lezing vindt plaats op  vrijdagmiddag 4 juli in Wijkplein de Where, Triton 73 in Purmerend (naast station Purmerend Overwhere).  Aanmelden kan per e-mail aan [email protected]. Een vrijwillige bijdrage is welkom i.v.m. zaalhuur en de kosten van de docenten.