‘Het lijkt op een pizza en het is supersnel klaar. Ik gebruik bakpoeder in plaats van gist en zo maak je heel snel een lekkere dunne bodem. Daar kan dan weer van alles op. Hier kies ik voor peer en zachte geitenkaas en voor rauwe ham en ui, maar je kunt zelf zoveel experimenteren als je wilt’. Annemarie van de Straat wil haar recept graag met ons delen:
Tarte flambé, de bodem:
300 g tarwebloem + extra om te bestuiven
1.5 g zout
6 g bakpoeder
150 ml water
Kneed in een kom de ingrediënten voor het deeg door elkaar tot een stevige bal ontstaat.
Verwarm de oven op 200°C.
Schil de peer en snijd in dunne partjes
Bestuif een vel bakpapier royaal met bloem en leg hierop de bal deeg
Rol zo dun mogelijk uit met een deegrol
Voor de topping met kaas en peren:
150 g zachte geitenkaas
2 grote handrijpe peren
60 g pecannoten
enkele basilicumblaadjes
Roer de geitenkaas zacht
Bestrijk de helft van het deeg met zachte geitenkaas en leg hierop de perenpartjes.
Voor de topping met ham en ui:
150g crème fraiche
100 g rauwe ham
1 kleine ui
nootmuskaat
Bestrijk de andere helft van het deeg met crème fraîche en verdeel de ham en in dunne ringen gesneden ui.
Bestrooi met verse geraspte nootmuskaat.
Afwerking:
Schuif het bakpapier met het belegde deeg op een bakplaat en bak ca 8 minuten in de oven.
Na 6 minuten de geitenkaas met peer bestrooien met basilicumblaadjes en pecannoten.
Tast toe! En smakelijk.
Hier is het recept om te bewaren en te printen: (downloaden als PDF bestand)
Meer weten over Cuisine Culinaire Purmerend? Zie cuisine-culinaire-purmerend.nl . Wij vinden het leuk wanneer je eens met ons meekookt. Op de site vind je hoe je je aan kunt melden.