Voor wie de zomerzon mist (wie niet?) heeft Purmerculi Judith Emmelkamp een recept uit het warme zuiden voor ons: Spaanse Gehaktballetjes in saus. En erbij heerlijke tomaatjes uit de oven.
Bereiding gehaktballetjes
Meng 1 pond gehakt mengen met zout, peper, munt, paprika, knoflook, tijm, chilivlokken, saffraan, eitje, scheutje melk, broodkruim.
Hiervan fikse balletjes draaien, en aanbakken in de pan. Rondom bruibakkkenn, dan flinke scheut sherry erbij en beetje munt en 2 blikjes tomatenpuree.
Zachtjes laten pruttelen (in oven op 180 graden) op vuur met deksel op pan tot gaar.
Bereiding tomaatjes uit de oven
Erbij heerlijke tomaatjes uit de oven. Doe kleine tomaatjes in schaal, en doe er zout, peper en groene kruiden over. Giet olijfolie en een scheutje sherry erover. Doe ze in de oven op 180 graden tot de tomaatjes gaar zijn.
Lekker met grof brood met aiolli, eenglas frisse wijn of een Coronaatje.
Judith Emmelkamp uit Purmerend heeft haar keuken in oude stationsgebouw van Kwadijk. Daar verzorgt zij HighTea’s , maar ook op locatie; zoals in Purmerend. Tevens maakt zij bijzondere en heerlijke (bruids)taarten en mooie caterings zoals bijvoorbeeld een mediteranees saladebuffet. JEtaarten; puur genieten!
Kijk op jetaarten.nl